Medregning af lønanciennitet fra ansættelse som månedslønnet ikke-læreruddannet

Ved OK24 blev der mellem LC og KL aftalt, at ansættelse som månedslønnet ikke-læreruddannet lærer i folkeskolen skal medregnes i lønancienniteten. Ved afsluttet læreruddannelse medregnes anciennitet fra ansættelse som ikke-læreruddannet i folkeskolen. 

Ændringen betyder, at lærere der forud for afslutningen af læreruddannelsen har haft beskæftigelse som månedslønnet ikke-læreruddannet lærer i folkeskolen, skal genindplaceres pr. 1. april 2024. Beskæftigelse som månedslønnet ikke-læreruddannet lærer i folkeskolen, der ligger forud for 1. april 2024 tæller med i lønancienniteten, mens genindplaceringen foretages fra 1. april 2024 eller når læreruddannelsen færdiggøres. Der er herunder indsat et par eksempler:


Lærer A har afsluttet læreruddannelsen d. 1. oktober 2023. Forud for afslutningen af læreruddannelsen, har Lærer A arbejdet 5 år som månedslønnet ikke-læreruddannet lærer i folkeskolen. Lærer A har pr. 31. marts 2024 6 måneders lønanciennitet. 1. april 2024 genindplaceres Lærer A således, at Lærer A har 5 år og 6 måneders lønanciennitet.


Lærer B har afsluttet læreruddannelsen d. 1. oktober 2023. Forud for afslutningen af læreruddannelsen, har Lærer B arbejdet 2 år og 4 måneder som månedslønnet ikke-læreruddannet lærer i folkeskolen, samt 2 år som lærer i ungdomsskolen. Lærer B har pr. 31. marts 2024 6 måneders lønanciennitet som læreruddannet lærer. 1. april 2024 genindplaceres Lærer B således, at Lærer B har 2 år og 10 måneders lønanciennitet.


Der er ikke nogen tidsmæssig begrænsning på, hvilke beskæftigelsesperioder som månedslønnet ikke-uddannet lærer, der kan tælle med. Derfor gælder ændringen alle, der kan dokumentere den omtalte beskæftigelse.


Vi har bedt Viborg Kommune om at lave et udtræk på vores medlemmer, hvor ovenstående er aktuel. Udtrækket er dog langt fra udtømmende, da det er begrænset, hvor lang tid de kan gå tilbage i lønsystemet, og det er kun Viborg Kommunes oplysninger, som de kan lave udtræk på - dermed kan vi ikke se oplysninger om ansættelsesperioder som ikke-uddannet lærer ved ansættelse som dette i en anden kommune, privat skole mm. De medlemmer, som er på udtrækket, er blevet reguleret med september lønnen.


Hvis ikke du kan se en ændring på september lønnen og du mener ovenstående er aktuel for dig, bedes du henvende dig til Heidi Toft på Kredskontoret.