Bogen "Søren og Mette i benlås"

Soren Og Mette I Benlas

Bogen er skrevet af den dobbelte Cavlingprisvinder, journalist og historiker Anders-Peter Mathiasen på opfordring af DLF. DLF har på forhånd aftaget en del af oplaget, men ikke har haft nogen indflydelse på eller redigeringsret over indholdet.

Bogen handler om lockouten i 2013, men også om udviklingen af styringen i den offentlige sektor med New Public Management.

Forfatteren har talt med Anette Wilhelmsen (tidl. SF), Kristian Thulesen Dahl (DF) og Marianne Jelved (R), der alle underbygger den opfattelse, at der var aftalt spil mellem regeringen og KL, hvilket også et lækket dokument fra Finansministeriet og en fortalelse fra tidl. statsminister, Helle Thorning Smidt er med til at underbygge.

Bogen kan absolut anbefales. Ikke kun for dens beskrivelse af det uhørte overgreb på landets lærere og børnehaveklasseledere i 2013, men også for dens beskrivelse af udviklingen omkring lærernes arbejdstid med de forskellige aftaler startende i 1993. Begge dele sat i den større sammenhæng – udviklingen i den offentlige sektor.

Alle tillidsrepræsentanter har fået et eksemplar af bogen, så måske du kan låne den til gennemlæsning. Hvis du ikke har tålmodighed til at vente på det, kan den købes i boghandlen og i diverse netbutikker (pris 120 – 250 kr.)

Læs mere om OK13-forløbet.

Målgruppe